A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20540 magyarítás érkezett 15069 idegen szóra.

keresem

dovce

Zene: lágyan.

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 0 javaslat érkezett erre a szóra, és 3 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 



Email címem:

 

Feliratkozom

#1zenei szakszó

2022-03-21 12:37:17

Valószínűleg dolce (lágyan, édesen, gyöngéden) a magyarítandó szó.

#2Gover V.

2022-06-11 14:10:00

eme ama énmindentisjobbantudok °V° szokott eféle szavakat ipari mennyiségben feladni. Mint tudjuk eme ama °V°tévedhetetlen. Tehát nem lehet gépelési hiba v. elirás. (Meg másmilyen hiba sem. Hiszen eme ama °V°röl van szó.)

#3eltöprengésre

2022-06-11 22:24:20

Kedves Frusztrált Smurfette elvtárs. Valószínűleg csak maga érti, amiket itt általában összehord (eme ama °V° stb.). Azon azért érdemes lenne elgondolkoznia (ha nem teljesen idegen e tevékenység magától), hogy magán kívül nem egyetlenegy személy küldözget be magyarítandó szavakat. Ami engem illet, én ilyen szócikket sosem küldenék be (most nem az elírásra célzok). Ezenkívül az az érzésem, hogy maga csak azért fordul meg a Szómagyarítón, hogy személyeskedve mindenkivel kötekedhessék. Tanácsom az, hogy találjon ennél konstruktívabb elfoglaltságot magának! Ha már nyelvészeti oldalon vagyunk, fölhívnám figyelmét, hogy helyesen: efféle (nem először hibázza el ezt a szót).

 

Új hozzászólás

Beküld