chicken oyster
A csirke (és más baromfiak) hátán található, gyakran a combbal együtt kikanyarított hús. Sokan elfeledkeznek róla a csirke feldarabolásánál, és a farháton hagyják.
Kategória: Köznyelvi
Eddig összesen 3 javaslat érkezett erre a szóra, és 1 hozzászólás.
Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!
- • balgahagyja
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(3 igen, 9 nem)
- • Amikor a csirkét darabolod, ne felejtsd el levágni a balgahagyját!
- • kágyiló, kágyilló
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(1 igen, 12 nem)
- • Alakja és elhelyezkedése, valamint az angol név alapján. A régi alak használata kerüli(?) a kagylóval való összezavarást.
- • kagylós izom, kagylós hús
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(1 igen, 14 nem)
- • A csirke kagylós húsa.
- • Az alakja (és elhelyezkedése), valamint az angol név alapján...
#1K.R.
2022-11-07 20:30:18
A balgahagyja magyarítást a francia "sot-l'y-laisse" inspirálta.