miccs
csórékolbász, darált húsból kolbász alakúra összegyúrt, roston sütött ételféle, rom mici [mit͡ʃʲ] 'kicsik' < mic [mik] 'kis, kicsi' < lat *miccus, lat mīca 'morzsa, darabka, falat, szem(cse), szemer, morzsalék, szikra, egy kevés' < *smika < proto-indoeurópai *smik- 'kis, kicsi(ny), apró'
Kategória: Köznyelvi
Eddig összesen 3 javaslat érkezett erre a szóra, és 3 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!
- • nustyukolbász
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem (10 igen, 4 nem)
- • Tömi a fejét a nustyukolbásszal.
- • sültkolbászka
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem (2 igen, 4 nem)
- • Sajnálom, de a sültkolbászka épp most fogyott el.
- • bocskorkolbász
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem (0 igen, 1 nem)
- • Ettem Bukarestben bocskorkolbászt.
#3L9ngei
A románok azt, amit zabálnak, hadd mondják annak, aminek akarják. Az ő dolguk. Nem a miénk. Mi magyarok a magyarban, a magyarok által használt idegen szavakat magyarítanánk inkább. Ez a honlap legalábbis ezt a célt tűzte ki maga elé. Itt semmi szükség román nyomulásra. Aki a román ételek neveivel és egyéb román kulináris vagy nyelvi kérdésekkel akar foglalkozni, az biztosan talál magának valami hasonló román ilyen-olyan fórumot. Sok sikert hozzá!
#1M.P.
2024-08-13 22:07:16
Miccs? Mindenki abból főz, amije van. Neki ezek szerint ez van. Karika vé karika (°V°) révén hasít (hasítmányoz?) a román vonal.