al dente
"Ami jó a fognak" a tészta, a rizs, a zöldségfélék olyan főzési állapota (készültségi foka), ami még rágásra ösztönöz, a nem puhára, haraphatóra főzött.
Kategória: Köznyelvi
Eddig összesen 3 javaslat érkezett erre a szóra, és 0 hozzászólás.
Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!
- • roppanós
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(34 igen, 1 nem)
- • A spagetti roppanósra főzve az igazi.
- • középnyers
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(16 igen, 16 nem)
- • Középnyersre főzzük az olasz tésztát.
- • rágós
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem
(8 igen, 16 nem)
- • Az olaszok félig főtten, rágósan szeretik a tésztát. A penne nevű tészta mindig rágós marad, akármennyit főzzük.