A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20698 magyarítás érkezett 15149 idegen szóra.

keresem

aerobik

Dinamikus, ritmikus sporttevékenység, általában zenére végzet sport és táncmozdulatok keveréke.

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 1 javaslat érkezett erre a szóra, és 8 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

  • • hajlótorna

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem71.428571428571/100 (4 igen, 1 nem)

    • • Hajlótorna óráról jövök.

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 Email címem:

 

Feliratkozom

#1borika

2024-05-16 01:08:18

A végzett múlt idejű ige két t-vel írandó! Ezt is illene tudnia Smurfette tatának.

#2 Díkē1

2024-05-17 15:17:11

Ez valóban vaskos hiba a nyelvgyilkos Smurfette tatától. De ki lepődik már ökörségein...?

#3Roland

2024-05-18 14:18:17

Nekem személyesen az égvilágon semmi közöm se a szöveghez, se a címzetthez, de ha már az úgymond vaskos hibáknál tartunk, ami egyébként esetünkben inkább csak egy apró figyelmetlenség lehet: a lepődik igéhez a meg igekötőt mindig odatesszük.

#4Pásztor István

2024-05-18 19:52:32

Tegyük mindjárt hozzá, ez is - mármint az, hogy lemaradt az igekötő - csak egy lepkeszellentés súlyú, szóra sem érdemes apró figyelmetlenség eredménye csupán. Kár az ilyenekre szót vesztegetni... Megjegyzem, jómagam korábban valamelyik hasonlóan színvonaltalan és rosszindulatú megszólalás kapcsán egyszer már azt is szóvá tettem, hogy a beküldött szómagyarázatok szerzősége nem nyilvános. Így az ezen szövegekben kétségkívül gyakorta előforduló kisebb-nagyobb hibákat nem lehetséges, következésképpen nem is etikus egyenként és konkrétan valamely magyarítótársunknak felrónunk. Nem hiszek abban sem, bár felmerült, hogy a max. néhány soros szövegek szerzői stiláris jegyek alapján egyértelműen felismerhetők és beazonosíthatók lennének. Ha tehát teljesen feleslegesen ugyan, de észrevételezünk is egy elütést, bakit, legalább azt az újabb hibát ne kövessük el, hogy azon melegében a bűnöst is megnevezzük. Egyszersmind ki is átkozva a boldogtalant... Mindennek elnevezve. Azoknak pedig, akik mindezt vitatják, szíves figyelmébe ajánlanám, hogy az egyik kutya másik eb minősítés mindig az erkölcsileg-szellemileg magasabb grádicson álló fél számára hátrányos. Minden esetben a gyöngébbiknek kedvez a döntetlen. Győztes pedig nincs az efféle purparlékban. Ezen kéretik elgondolkodni, Kedves Hölgyeim és Uraim.

#5M.P.

2024-05-19 11:00:26

Majdnem minden pipa nálam. Ami nem: °V° igenis egyértelműen felismerhető és beazonosítható a stílusjegyei alapján. Ha nem így lenne, nem tiltakozna ellene - amint teszi - kézzel-lábbal. (Elvonatkoztatva attól, hogy ma már más neveket használ. Többnyire minden alkalommal egy másikat.) Valamilyen módon való keretek közé terelése pedig azért indokolt szerintem is, mert parttalan dominanciatörekvése tetézve néhány holdkóros vesszőparipájával, melyhez hiperaktivitás párosul, mérgező és kifejezetten árt a honlap küldetésének. Így árt valamennyiünknek, akik csak egyszerűen magyarítanánk. Árt Pásztor Istvánnak is. Hitelteleníti törekvéseinket. Ezen a ponton hadd utaljak csak éppen egy Pásztor István féle nemrég tett bejegyzésre, melyet az Európa magyarítandó szónál, a hozzászólások között olvashatunk...

#6Pásztor István

2024-05-19 12:03:05

A beazonosíthatóság vonatkozásában véleményemet fenntartom. A keretek közé történő szorítás meg a honlap moderátorának a feladata és kizárólagos joga, a legkevésbé sem a kommentelőké. Annyit, ha kell, készséggel (és kritikusan) elismerek, hogy a jelen honlapon nagyon puha a moderáció. Sajnos. Több helyen megírtam már, én a nagyobb moderátori szigor híve lennék, a hozzászólásokra nézve is terjedelmi és időegység alatti számosságukat tekintve is erős korlátozásokkal és megkötésekkel.

#7M.P.

2024-05-22 21:20:36

Még valami: vegyük észre, a marasztalás indoklása az igekötő-problémán túl is hibás! Pedig még egy karika vé karikának sem okozhatott volna gondot meglátni: a szóban forgó szövegben a "végzett" nem múlt idejű ige, hanem befejezett melléknévi igenév.

#8Lini

2024-05-23 01:11:17

A „zenére végzet sport” idézetben a végzet durva hibának számít. Ezt Smurfette tatának is illett volna tudnia, még ha vele nagyvonalúbbak próbálunk is lenni.

 

Új hozzászólás

Beküld