graham-kenyér
Legalább 90 százalék búza Graham-liszt és legfeljebb 10 százalék egyéb búza- vagy rozsőrlemény (jellemzően liszt) felhasználásával, kovászos technológiával vagy kovászt helyettesítő kovászkészítmény felhasználásával, tésztakészítéssel, alakítással, kelesztéssel, sütéssel előállított sütőipari termék.
Kategória: Köznyelvi
Eddig összesen 0 javaslat érkezett erre a szóra, és 3 hozzászólás.
Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!


#3Ország Balázs
Amikor a korcsolyaugrásokat próbáltam magyarítani találtam azt, hogy a Rittberger ugrást, noha Werner Rittberger (1891-1976) korcsolyázóról nevezték el az angolok csak loopnak hívják. Arra tippelek, hogy ha köznevesült már szabad ilyet csinálni a makadám útnál se tiszteljük John L. Mcadam mérnököt, a szadizmus is magyarítjuk noha marquis de Sade neve van benne. A rekamiét is noha madame Récamier nevét őrzi...Hogy a graham-kenyér itt tart-e már azt mondják meg a nálam okosobbak.
#1Graham
2022-05-15 22:20:38
Miért kellene kihagyni Sylvester Graham (1794–1851) vezetéknevét e péktermék elnevezéséből?