A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 19408 magyarítás érkezett 14484 idegen szóra.

keresem

haddddzs

Az iszlám vallás szent városába, a Szaúd-Arábiában lévő Mekkába tett zarándoklat. Ezt minden felnőtt muszlimnak, férfinak és nőnek egyaránt, el kell végeznie életében legalább egyszer. A haddzs az ötödik az alapvető muszlim hitelvek sorában, amelyeket együtt az iszlám öt pillérének szoktak nevezni. A zarándoklat szertartásai az iszlám év utolsó hónapja, dzú al-hiddzsa hetedik napján kezdődnek, s a tizenkettedik napon fejeződnek be. A haddzs kötelező minden muszlimnak, aki erre fizikailag és anyagilag képes, de csak akkor, ha távolléte nem okoz nehézségeket a családjának. Maga helyett mással is elvégeztetheti az ember a haddzsot, ekkor megkér egy zarándoklatra induló rokont vagy jó barátot, hogy helyette is végezze el a rítusokat. A zarándoklat szertartásait még Mohamed próféta alakította ki, de azóta történtek kisebb módosítások. A kötött útvonalat sem mindig tartják be a zarándokok, és sokszor a kijelölt sorrendtől eltérően látogatják meg Mekka szent helyeit.

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 0 javaslat érkezett erre a szóra, és 2 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 Email címem:

 

Feliratkozom

#1palóc

2022-12-24 14:22:02

Nem túl sok 4 db d?

#2Gover V.

2022-12-28 12:47:45

De sok. 1 max 2 szükséges belőle. Van egy betonagyú kommentbajnokunk éjjel,-nappal szolgálatban, az izmozott ezen pár hónapja a hadzs címszónál. Arcoskodott kettőt, mint általában, de lett oltva. A 4 így is bullshit persze

 

Új hozzászólás

Beküld